Son Ürünümüz
ÇIKACAK ÜRÜNÜMÜZ 2024
DARTSAN RE-POINTER
TOPTAN FİYATLARIMIZ



STANDARTLARIMIZ
E-Ticaret Sitemiz

E-TİCARET SİTEMİZ
ONİLİNE İŞLEMLERE
AÇILMIŞTIR.



dartsanglobal.com



İNCELEDİNİZ Mİ?

Sosyal Medya

   


    

Whatsapp Destek

Dart Oku Tutuş Şekilleri

 DART OKU TUTUŞ ŞEKİLLERİ 

DART OKU NASIL TUTULMALI?

   Hemen her sporcu tutuş şekillerini gözlemlemiş, denemiş ve kendisi için ideal olan ok tutuş şeklini bulmuştur.  

   Dart okunu atış için tutma şeklinin bir kuralı olmasa bile, yine de bazı tutuş şekillerinin daha doğru olduğu ve başarıda etkisi görülmektedir.

   Belirlenecek ve kabul edilecek tutuş şekli biraz da sporcunun isteğine ve kas, el, parmak özellikleri ve hakimiyetine bağlıdır.   

    Tutuş şekli ne olursa olsun ok duruşu genelde parabolik eğim kuramına uyan ok eğimimin uç kısmı yönünde hafif yukarı bakacak şekilde hedefe doğru doğrultulmasıdır. Şekilde görülen PC- PT yönlü eğri parabollik eğim hakkında öngörü oluşması için verilmiştir. Atış ile matematilksel ilişkili bir çizim değildir. 

Ancak bazı sporcular, oku  hedefe doğru bir doğrultuda  iterek fırlatma tekniğini kullanmaktadır. Bu durumda ok düzlemi yere paralel ve hedefe giden doğrultuda tutulmaktadır.

     Ok tutuşu anında vücudumuzun, omzumuzun ve dirsekten üst tarafın oynamayacağı düşünülürse, hareket için sadece dirsekten itibaren kolumuz bükülme, açılma,uzatma hareketini yapacak ve elimiz de itme, fırlatma hareketini yerine getirecektir. Parmakların görevi de okun düzgün yön hedefe odaklanma hassasiyetini yerine getirmek olacaktır.

      Tutuş şekilleri ne olursa olsun, düzgün antrenman yapılmadıkça ve sürekli çalışılmadıkça yeterli kas hafızası oluşmayacağı için bir atış standardı yakalanamayacak ve beklenen başarı da gelmeyecektir.

        Dart okunu tuttuğumuz elimizi dart tahtasındaki hedef sayıya odaklarken, okun üst kısmından hedefe odaklanarak iki gözümüzle doğrusal  baktığımızda, gözlerimizin görüşü hafif şaşı duruma düşecek ve ok sanal olarak iki süliet halinde bakışımızın önünde belirecektir. Okun tam karşı doğrultusunda da hedefi görüyor olmamız gerekir. Ok tutuşumuz bu sırada gözümüzün tahminen bir karış önündedir.Atış sırasında okun hız alarak hedefe doğru fırlaması için elimizi burnumuzunönüne doğru çekerek, dirsek hareketi ile de fırlatma desteği alarak hedefe doğru iterek fırlatırız. Oku fırlatış- bırakma noktamız, elimiz ileri doğru ilerlerken tam hedefi yakaladığı optimum noktada olmalıdır. Ok elimizden çıktığı anda parmaklarımız açılmış olmalı ve kol hareketi ile birlikte elimiz ileri hedefe doğru uzamış olmalıdır. Atış uzunluğu doğrusu ne kadar uzun olursa doğrusal ilerleme o kadar düzgün olacaktır. 
Devam edecek...