Son Ürünümüz
ÇIKACAK ÜRÜNÜMÜZ 2024
DARTSAN RE-POINTER
TOPTAN FİYATLARIMIZ



STANDARTLARIMIZ
E-Ticaret Sitemiz

E-TİCARET SİTEMİZ
ONİLİNE İŞLEMLERE
AÇILMIŞTIR.



dartsanglobal.com



İNCELEDİNİZ Mİ?

Sosyal Medya

   


    

Whatsapp Destek

ATLAS Rölyef

"ATLAS" / "ATLASIN YÜKÜ" / "DÜNYAYI TAŞIYAN ADAM"
RÖLYEF / DUVAR HEYKELİ - İLK ÖZGÜN
    "ATLAS" yada "ATLASIN YÜKÜ" Rölyef - Duvar Heykeli. Ebat: 61x32x06cm.  Dolu döküm ağırlık ortalama 3 - 3,3 kg'dır.  Polyester ve poliüretan üretim. Bumitolojik eserin Türkiye'de bilinen ilk rölyef ürün çalışmasıdır. Tasarım ve çalışma heykeltraş Adnan Doğan tarafından yapılmıştır. Dartsan orijinal çalışmasıdır. Sanatsal ürünler kataloğumuza eklemiştir.
Talep edilen adet, malzeme ve renklendirme ile üretimi yapılmaktadır.

TALEPLERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ.
 
    "ATLAS" adını almış olan mitolojik efsanenin bir diğer adı da "Dünyayı Taşıyan Adam" olarak bilinir. ATLAS adını Yunan Mitolojisinden alan eserin birçok formatta heykeli ve biblosu mevcuttur. Türkiye'de bilinen ilk rölyef çalışması tarafımızca yapılmaktadır. 

     HİKAYESİ:
    Atlas, Yunan mitolojisinde Iapetos ile Klymene'nin 13 çocuğundan en güçlü olanıdır.

    Olympos’a saldırdığı için Zeus tarafından gök kubbeyi omuzlarında taşımakla cezalandırılmıştır.

    Bu mitolojik dayanakla tıpta kafatasını taşıyan ilk omura da atlas adı verilmiştir.

    Eski bir hikâyede Herakles ile aralarında geçen olay şöyle anlatılır:

     Tanrıların kralı Zeus Atlas'a çok kızmıştı. Bunun nedeni Atlas'ın koca tanrı Zeus ile savaşmak istemesiydi. Koca tanrı, Atlas'a büyük bir ceza verdi; Atlas, sonsuza kadar Gök Kubbe'yi sırtında taşımalıydı! Bu yorucu görevden kurtulmak isteyen Atlas, Herkül kendisinden yardım isteyince sinsice bir plan yaptı. Herakles bir bahçede bir ejderhanın koruduğu üç altın elmayı ele geçirmek istiyordu.

    Atlas, Herakles'e kendisi dönünceye kadar Dünya'yı sırtında taşırsa elmaları ona getireceğini söyledi. Atlas elmaları aldı ve geldi. Herkül'e:

-Sen taşımaya devam et! dedi.
Bunun üzerine Herakles taşımayı kabul etti ama sırtına bir omuzluk yerleştirene kadar birkaç dakika Atlas'ın tutmasını istedi. Atlas Dünya'yı alır almaz Herakles kaçtı ve Atlas kandırıldığını anladı. Bazı hikâyelerde gök gürültüsünün Atlas'ın Herakles'e haykırışı olduğu anlatılır. Atlas omuzlarında dünyayı değil gök kubbeyi taşır.
Titanlar Olimposlulara karşı isyan edince Zeus, Atlas’ı gökyüzünü taşıma cezasına çarptırdı. Bununla birlikte, Atlas çoğunlukla küre şeklinde bir şey taşırken tasvir edilir, en mükemmeli de Flaman Mercator’un toplu halde yayınlanan haritalarının kapağında kullanılanıdır. Daha yakından bakılırsa bu kürenin aslında Dünya değil, gökkubbe olduğu görülecektir. Ayrıca Mercator, kitabının adını Titan’dan değil, ilk kez “göksel” küreyi (“yerküre”nin aksine) ürettiği kabul edilen (dağlara da adını vermiş olan) efsanevi filozof, Moritanya Kralı Atlas’tan almıştır.
Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Atlas_(mitoloji)


Tasarım ve Model Aşaması 
                                    
         
       
             
.
.
.